Menü
Tippek a tartós karcsúsághoz
2022.07.26.

Sokan szeretnénk gyorsan de tartósan lefogyni, azonban ez nem könnyű feladat. Az alábbi cikkben ennek járunk utána, és próbálunk ehhez némi segítséget nyújtani. Lássuk a részleteket!Vezérfonal: nincs szélsőség!

A legfontosabb alapelv, hogy nem koplalni kell. Aki koplal, hamar “ráfanyalodik” az édességre, a szénhidrátra. Azonban nem jó ötlet a “jóllakottságig” evés sem. Mire jóllakottnak érzi magát az ember, addigra már rég túl sokat evett. Annyit kell enni, amennyitől az éhségérzet már múlik. Olyan ételeket érdemes választani, amelyek - például a bőséges rosttartalmuk miatt - hosszan tartó telítettségérzést biztosítanak. A VERTIM étrend-kiegészítők használatával könnyen a csúcsra juthatunk, és hamar elérhetjük a vágyott állapotot.

Mint egy király

Reggelente sok energiára van szüksége a szervezetnek, ilyenkor érdemes lassú felszívódású szénhidrátot fogyasztani: a zabpehely bizonyos gyümölcsökkel, a korpás kenyér paradicsommal mind-mind jó választás lehet.

Mennyiségek

A legegészségesebb étel is energiát tartalmaz, következésképpen, aki túl sokat fogyaszt belőle, meghízik. A kulcs a tányér nagyságán múlik: köretből 50-60 grammnál ne kerüljön több a tányérra, húsból a tenyérnyi az ajánlott méret. A maradék pedig kipótolható rostdús, ízletes zöldségekkel.

A fakírok soványak, de….

Nem érdemes minden jót megvonni a szervezettől! Az édesség, a nassolás örömforrás. Erősen korlátozva nem borítja fel az étrendet, és az embernek mégis mosolyt csal az arcára.

Szénhidrátmentesség? Nem, nem!

A szénhidrát nem a test ellensége, hanem energiát szállít a szervezetbe, amelyre annak kifejezett szüksége van. Amit megtehet a fogyni vágyó, hogy nem fehér kenyeret fogyaszt, hanem áttér a teljes kiőrlésű vagy rozst tartalmazó termékekre. Az előnyük, hogy mivel gazdagabbak rostban, ezért hosszabb ideig adnak telítettségérzést, de a kalóriatartalmuk nem feltétlenül csökken, sőt! Ezért nem feltétlenül megfelelőek egy maga elé tartós életmódváltást célul kitűző személy számára.

Iszol te rendesen?

Nyáron különösen, de egyébként is fontos a hidratáció. Azonban van a víznek egy olyan tulajdonsága, ami miatt fogyókúrázóknak is érdemes maguk mellett tartaniuk egy kulacsot: a víz eltelít. Ha a fogyni vágyót eléri az éhség érzése, könnyen lehet, hogy egy nagy pohár vízzel azt tudja csillapítani a következő étkezésig.

Azonban vigyázni kell: a víz az egyetlen dolog, amiben nincs kalória: a gyümölcslevek, kakaók, turmixok, szénsavas üdítők rengeteg cukrot tartalmaznak, főleg, ha koncentrátumból készültek, az alkoholról már nem is beszélve. A frissen facsart gyümölcs leve iható reggel, de a nap további részében érdemes kitartani a cukormentes teák és a víz mellett.

Alkohol? Hol?

Családi ünnepség vagy születésnapi buli? Nem lehet az ember fából, esetenként becsúszhat egy-egy alkalom, amikor eszünk, iszunk, ahogy kedvünk tartja. De a lényeg az, hogy másnaptól megint oda kell figyelni a szabályokra.

Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy szeretné az ember. Nem mindenki tud végképp kitartani az edzés és étkezési terv mellett. Nem baj, ha becsúsznak malőrök, az eredmény úgyis hosszú távon érkezik.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár