Menü
Újítsuk meg külsőnket szemöldökfestékkel!
2024.07.01.

Arcunk karakterét meghatározza a szemöldökünk íve, vastagsága és színe is. Ahhoz, hogy igézőbbé varázsoljuk tekintetünket, szükségünk lehet olykor némi praktikára. A legnagyobb segítséget szemöldökünk átformálására a szemöldökfestékek jelenthetik.

Tartósság – kíméletesen

Szemöldökfestékkel a szemöldökünkön túl a szempilláinkat is hasonló stílusúra változtathatjuk. Ehhez kínál nagyszerű lehetőséget a claudiashop.hu-nál kapható Berrywell termékcsalád

Előfordul, hogy nem vagyunk elégedettek a szemöldökünkkel. Lehet, hogy a színét nem szeretjük, esetleg úgy látjuk, itt-ott lehetne kicsit dúsabb, mindenesetre az a jó hír, hogy erre a szépségápolási problémára létezik egy egyszerű megoldás. 

A szemöldökfestékek nem csupán tartósak, de kíméletesek is, amire szükség is van, mert kényes helyen, a szemünk környékén akarjuk használni. Különösen igaz ez akkor, ha a szempilláinkat is festjük. Nagyjából négy-hat hétig élvezhetjük majd a varázslatos, új színt, mielőtt újra kéne festeni. 

Az ideális szín kiválasztása

Többféle árnyalatból választhatunk, lehet fekete, barna, kék, grafit vagy gesztenyeszínű. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Azonban ha nem szeretnénk csalódni, érdemes néhány tippet megfogadni. 

Az első, hogy vegyük figyelembe a hajunk és szemünk színét. Ezután próbáljuk megfogalmazni, hogy milyen változást szeretnénk elérni: visszafogottabb megjelenésre vágyunk, vagy inkább kipróbálnánk valami extrábbat.

Az összhangot megteremthetjük a hajunk és szemünk színétől merőben eltérő árnyalat választásával is, bár ez valószínűleg kicsit nehezebb. Ha az a célunk, hogy kitűnjünk a tömegből, akkor viszont szinte biztos, hogy egy teljesen szokatlan színben kell gondolkodnunk, mint amilyen például a kékesfekete.

Ha úgy választunk színt, hogy az passzoljon az eredeti haszínünkhöz, akkor a harmónia biztosra vehető. Így külsőnk visszafogottabb marad, de hangsúlyozzuk a tekintetünket.

Kontúrt ad az arcnak

A szemöldök fontos része arcunknak. Keretezi azt és kontúrt ad neki, kiemeli a szemeket. A szép szemöldök tehát hozzátartozik a megjelenésünkhöz, így ápolására is kellő figyelmet kell fordítanunk. 

Napjainkban a természetesen telt szemöldök ismét divatos lett, így akinek vékonyabb vagy túl világos, csalódott lehet. Szerencsére a festéssel akár hetekig is orvosolni lehet ezt a problémát, ráadásul pillanatok alatt. 

A szemöldökfestés menete

A festés előtt fontos, hogy kellően tiszta és száraz legyen a terület. A festéket a kikeverés után egyből fel kell vinni szálirányban, amennyire csak lehetséges. Néhány percig hagyni kell a festéket, hogy a színanyagok rögzülni tudjanak, majd meleg vizes vattakoronggal öblítsük le. Ne feledkezzünk meg az utókezelésről sem: gyengéd tisztító krémmel tisztítsuk meg arcunkat!

A szemöldök festésével nemcsak a megjelenésünket formálhatjuk, hanem rengeteg időt is megtakaríthatunk, ha ezzel le tudjuk tenni a mindennapos igazítás és színezés fáradságát.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár