Menü
Válasszunk átgondoltan a bolti és ipari mérlegek közül
2024.04.23.

A mérlegek széles körben használt mérőeszközök, melyek az iparban, szolgáltatások körében és a háztartásokban is megtalálhatóak. Elengedhetetlenek a pontos és megbízható súlyméréshez. 

A termékek értékesítéséhez, a bevételek nyomon követéséhez, a szállítandó súlyok megállapításához nélkülözhetetlen a mérleg használata. A különböző igények miatt rendkívül széles palettán mozog a bolti és ipari mérlegek kínálata, melyekből az ILMARKET.HU üzletében is számos változat beszerezhető. A vásárlás előtt érdemes alaposabban megismernünk a különböző típusokat és funkciókat. 

A választás kritériumai

A bolti mérlegek segítenek precízen lemérni a termékek súlyát és biztosítják, hogy a vásárlók pontosan azt kapják, amit megvásárolnak. Ez nemcsak a fogyasztói elégedettséget növeli, hanem megőrzi a vállalkozás hírnevét is. Az ipari mérlegek pedig a termelési folyamatokban játszanak fontos szerepet, mivel lehetővé teszik, hogy a termékek súlya megfelelően ellenőrzött legyen.

Néhány tényezőt figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a vállalkozásunk számára megfelelő mérleget tudjunk választani. A tevékenységi körhöz és a napi munkafolyamatokhoz passzoló mérőeszköz lehet digitális vagy analóg is. A hordozhatóság szintén lehet kritérium egyes felhasználási területeken, de például az iparban a nagyobb méret és a nagyobb mérési intervallum is lehet választási szempont.

Pontosság és praktikum

Első lépésként a mérleg maximális teherbírásának meghatározására lehet szükség. Ha kisboltot üzemeltetünk, választhatunk a digitális és anaglóg méretek számos változata közül. Ezek a mérlegek számos hasznos funkcióval készültek, előnyös többek között a tára vagy a nulla követés lehetőség. CE-M megfelelőségi tanúsítványra is szükségünk lehet, elsősorban a kereskedelmi létesítmények számára kiemelt fontosságú ennek megléte. De ipari és szolgáltatói tevékenységek során is szükséges a hitelesített eszközök használata.

Az eszközön található kijelzők jól láthatósága is fontos szempont. Az LCD kijelző használata praktikus, bárki számára hiteles tájékoztatást kínál a mérlegen megjelenő értékről. A pontosság elengedhetetlen. A bolti mérlegek általában 0,1 gramm pontossággal rendelkeznek, míg az ipari mérlegek akár 0.001 gramm pontossággal mérnek. 

Speciális igényekhez igazodva

Speciális tevékenységek esetén egyéb funkciók is alkalmazásra kerülnek, így például a darabszámlálós mérlegek esetében nem a súly kerül meghatározásra, hanem a mérlegre helyezett tételek száma. Az apró alkatrészek, csavarok forgalmazásával foglalkozó kereskedők számára ez az eszköz jelenti a tökéletes megoldást. A berendezések ugyanis képesek az össztömegből kiszámolni a darabszámot, ezzel pedig elkerülhető a hiba és a tévedés.

Általában rozsdamentes acélból készülnek a mérlegek, esetleg műanyag bevonattal. A tartósság és könnyen tisztítható felület ugyanis elengedhetetlen ezen eszközök esetében is. A termékek részletes leírással kerülnek forgalomba, így működtetésük egyszerű.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár