Menü
Fehérvár Magazin

László-Takács Krisztina - a FehérVár Magazin megbízott felelős vezetője
Elérhetőség: ltk@fmc.hu
Bemutatkozás: 
Vannak, akik elvágyódnak a fővárosba, vagy külföldre, mert úgy érzik, számukra máshol nyílik meg a világ. Én tíz éve hazavágyódtam, mert úgy éreztem, a szülővárosomban találhatom meg igazán önmagam, egy olyan helyen, amelyhez közöm van, amelynek utcaköveit tizennyolc évig koptattam, amelynek iskolapadjaiban a jövőről ábrándoztam. Régi ábrándjaimban még nem sejtettem, hogy a család és a munka összeegyeztetése egy fiatal nő számára egyet jelent a non-stop kötéltánccal, ezért is vagyok hálás a gondviselésnek, hogy nyolc évvel ezelőtt az országos sajtóorgánumok világából egy családias, családbarát szerkesztőségbe kerülhettem. A FehérVár magazin számomra egyet jelent a várossal: egy közösséget, felfedezni való értékek labirintusát, emberi kapcsolatokat, mélységet és magasságot egyaránt. Mindent, amiért érdemes naponta tollat ragadni. Ráadásul a város hetilapja a legjobb egyensúly, ha az ember kötéltáncot jár!

Bácskai Gergely - on-line felelős szerkesztő
Elérhetőség: fehervar@fehervar.hu
Bemutatkozás: A József Attila Gimnáziumban érettségiztem, majd a Kodolányi János Főiskolán, illetve a Kemi-Tornion Ammattikorkeakoulu (Finnország) iskolákban tanultam kommunikációt. Főiskolás korom óta dolgozom a Fehérvár Televízióban, de megfordultam a korábbi Reflex, Vörösmarty és Yo Rádióban is illetve korábban bedolgoztam néhány magazinba is. A város honlapját, a www.szekesfehervar.hu-t Gáspár Péter barátommal kezdük szerkeszteni még 2003-ban. Szeretem az on-line munkát, mert bármikor látható az eredmény és az, hogy egy-egy anyag mennnyire szolgálja az olvasókat. Néhány éve kevesebbet, sőt mostanában sajnos ritkán dolgozom a televízióban, de ha úgy hozza az élet szeretettel készítek anyagot bármelyik felületünkre. Kettő gyermekemmel Jankával és Zsigmonddal közösen éljük a dolgos hétköznapokat.

Csabai Dorina Eszter - üzleti kommunikációs igazgató
Elérhetőségcsabai.dorina@fmc.hu
Bemutatkozás: Az üzleti kommunikációs tevékenységeket irányítom, ennek keretében felelek a pályázati kommunikációs munkáért, valamint az önkormányzati cégekkel való együttműködésért, de részt veszek a FehérVár közéleti hetilap szerkesztési teendőinek ellátásában is. Három fiú édesanyja vagyok. Hiszek a szavak és a mesék varázslatos erejében.

Huszár Zoltán - tipográfus-grafikus
Elérhetőség: grafikus@fmc.hu
Bemutatkozás: 17 évvel ezelőtt kerültem a média világába a Dunaújvárosi Hírlap tördelőszerkesztőjeként. Budapesten szereztem felsőfokú tipográfusi képesítést és megkaptam a „Tipográfia Mestere” címet. Éveken keresztül könyvek, nyelvkönyvek és különböző kiadványok tervezésével-szerkesztésével foglalkoztam. A Médiacentrumba 2012 decembere óta dolgozom, mint tipográfus-grafikus. A Fehérvár című közéleti hetilap szerkesztése-tördelése, és egyéb grafikai munkák tervezése és elkészítése tartozik a feladataim közé.

Kaiser Tamás - sportszerkesztő
Elérhetőség: kaiser.tamas@fmc.hu
Bemutatkozás: Kalandos út vezetett erre a pályára, korábban értékesítőként, vezetőként, tanácsadóként és egy ízben népszámláló biztosként is dolgoztam. 2009 végén, viszonylag későn, de előjött belőlem egy gyerekkori álom: sportriporter akarok lenni! A következő egy-másfél év a tanulásé volt, majd 2011 szeptemberében kerültem Székesfehérvárra, és lettem a Médiacentrum külsős munkatársa, ahova 2012 augusztusában vettek fel, mint belsős munkatárs. Két gyönyörű kislány édesapja vagyok, és most már büszkén vallom magam fehérvárinak. Nagy szerelmem a kézilabda és a labdarúgás, de ahogy egyre több sportágat ismerek meg igazán, úgy kerülnek közelebb és közelebb a szívemhez.

Kiss László - fotóriporter
Elérhetőség: kiss.laszlo@fmc.hu
Bemutatkozás: A FehérVár újság fotográfiai feladatainak egy részét oldom meg. Az esszé jellegű anyagok, az emberábrázolás és a reklámfotó jellegű munkák a kedvenceim.

Kurucz Tünde - szerkesztő-újságíró
Elérhetőség: kurucz.tunde@fmc.hu
Bemutatkozás: A közgazdász diplomám ellenére öt évig dolgoztam riporterként a Metropol napilapnál. 2013 márciusától tematikus cikkeket, különféle témájú riportokat és tudósításokat írok a FehérVár hetilapba. Kedvenc műfajom a portré, mert igazi kihívás például egy különleges hétköznapi figurát egy majdnem fehér papírra szavakkal felskiccelni.

Látrányi Viktória - szerkesztőségvezető
Elérhetőség: latranyi.viktoria@fmc.hu
Bemutatkozás: Több mint egy évtizede gyakornokként kerültem a Fehérvár Televízióhoz. Azonnal szerelembe estem a televíziózással.  Szívügyemnek tekintem az esélyegyenlőséget. Dolgoztam az MTV Sorstársak című műsorának. 2008-ban Esély-díjjal ismerték el munkámat. Szívesen mutatok be érdekes emberi sorsokat, történeteket. 2009-ben Helyi érték díjat nyertem a „Szeretet útján” című dokumentumfilmért, amit a holtmarosi magyar árvaházban forgattam. Az esélyegyenlőség mellett nagy szerelmem a kultúra, a kortárs művészet. Kipróbáltam már magamat a klipp készítés és a filmgyártás világában is. Írásaim rendszeresen olvashatóak a Fehérvár című hetilapban. Két gyermeket nevelek férjemmel: Vivient és Leventét.

Novák Rita - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: novak.rita@fmc.hu
Bemutatkozás: A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar és kommunikáció szakon diplomáztam. Az iskola elvégzésével párhuzamosan a Fehérvár Televízióban gyakornokként kezdtem pályafutásom. A csapatnak 2002 óta vagyok a tagja, ez az első munkahelyem. A kultúra majd a közélet és a híradózás mellett magával ragadott az egyenruhások világa is. Kéklámpások című műsorommal 2011-ben Helyi Érték Díjat nyertem.

Schéda Szilvia - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőségkovacs.szilvia@fmc.hu
Bemutatkozás: A Fehérvár Televízió esti híradójának műsorvezetőjeként több, mint egy évtizede tevékenykedem, valamint a napi adás előkészítése is a feladataim közé tartozik. A szekesfehervar.hu és a Fehérvár Újság eseményajánlójának  szerkesztőjeként állandóan keresem, kutatom a városi programokat. Örülök annak, hogy gyermekeim születése után visszatérhettem főállásba, és részese lehetek a médiacentrum csapatmunkájának a képernyőn és a háttérben egyaránt.

Simon Erika - fotóriporter
Elérhetőségsimon.erika@fmc.hu
Bemutatkozás:  Pályám kezdete óta azt csinálom amit szeretek; fényképezek. Megpróbálom elkapni a pillanatot,"több- kevesebb sikerrel." Érdeklődésem középpontjában mindig is a sajtófotó állt, azon belül a sport és a színház.

Somos Zoltán - sportszerkesztőség vezető
Elérhetőségsomos.zoltan@fmc.hu
Bemutatkozás: Országos tévéknél töltött másfél évtized után, olimpiák, egyéb világesemények tapasztalatával a hátam mögött szeretnék jó sportos csapatot vezetni egy kisebb közösségben. A város életében kiemelkedő szerepet játszó sport eredményeiről, szereplőiről, mindennapjairól számolunk be a Fehérvár Médiacentrum összes felületén, napi rendszerességgel. A sportszerkesztőség kis csapatként része a nagy csapatnak, ahol jó, ha az egyéniségek azt vallják: "mindegy ki rúgja a gólt, csak én rúgjam". És persze elég tehetségesek hozzá, hogy tényleg rúgják.

Szabó Miklós Bence - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: szabo.miklos.bence@fmc.hu
Bemutatkozás: A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Médiatudomány szakán végeztem. Az iskola első évétől kezdve dolgoztam a Vörösmarty Rádiónál. Itt lehetőségem nyílt a főiskolán tanultakat, a gyakorlatban is elsajátítani. Egészen 2010-ig voltam a rádió szerkesztő-riportere, majd a rádió hallgatói műsorának vezető szerkesztője, műsorvezetője. Ezt követően kerültem a Fehérvár Televízióhoz. A munka mellett aktív szerepet vállalok Fehérvár „civil szférájában”, a város civil, kulturális körforgásában. Tagja vagyok a Szín- Tér Egyesületnek, ezen belül az 55 éves múltra visszatekintő, Szabad Színháznak is, mely meghatározó szerepet tölt be a város kulturális életében.

Vakler Lajos - szerkesztő-műsorvezető
Elérhetőség: vakler.lajos@fmc.hu
Bemutatkozás: Bérbánatból élő ember vagyok. Több mint tíz esztendeje dolgozom a Fehérvár Televízióban. Büszkeségeim, hogy három kormány, három aranytollal jutalmazott és nagy öröm, hogy megkaptam a fehérvári újságírók legrangosabb díját is. Penna Regiásként új elveket tűztem ki magam elé ötvenévesen. George Bernard Show gondolatait ajánlom mindenki figyelmébe: Képzeld el, amit kívánsz, kívánd, amit elképzelték, teremtsd meg amit kívántál!

Vörösmarti Erika - hirdetésszervező
Elérhetőség: vorosmarti.erika@fmc.hu
Bemutatkozás: A Kodolányi János Főiskola Kommunikáció és Média szakán szereztem diplomát. 17 évig dolgoztam a Magyar Telekomnál. 2013 júliusában kerültem a Fehérvár Médiacentrumhoz, mint hirdetésszervező. Szabadidőmben a családommal, barátaimmal vagyok. Szeretek színházba járni, filmet nézni, olvasni.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár