Menü
Ellenzéki polgármesterjelöltek az eltiltásról
2019.09.20.
Ahogy arról a Fehérvár Magazin beszámolt, a cégvezetéstől eltiltott Csabai Bélát indítja a fehérvári ellenzéki összefogás képviselőjelöltként az októberi önkormányzati választáson. Csabai Béla a múlt héten még "nem emlékezett" eltiltására, azóta nyilvánosan is elismerte azt. Bár az eltiltás jogi szempontból nem akadályozza a képviselői tisztség esetleges betöltésében, azonban kétségkívül kérdéseket vet fel személyével kapcsolatban. 

A Székesfehérvári Törvényszék Cégbíróságának adatai szerint Csabai Bélát öt évre eltiltották attól, hogy gazdasági társaságok vezető tisztségviselője legyen. A végzés azután született meg, hogy a cégbíróság az adóhivatal kezdeményezésére a Csabai Bt., Csabai Béla családi cége kényszertörlését rendelte el. Múlt héten megszólaltattuk az érintettet és a DK, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért Párt polgármesterjelöltjét, Márton Rolandot, aki azt mondta: Csabai Béla életútját ismerve bízik jelöltje szakértelmében, s véleménye szerint az öreghegyieket kiválóan fogja képviselni.

A Fejér Megyei Hírlap megkereste az önkormányzati választáson induló ellenzéki polgármesterjelölteket, és feltette nekik a kérdést: ha Csabai Béla céget nem vezethet, akkor egy százezres várost hogyan? A hírlapnak Horváth-Tancsa Ágnes, a Szövetségben Fehérvárért Egyesület polgármesterjelöltje azt nyilatkozta, elfogadhatatlannak tartja, hogy bárki ellenőrzés nélkül elindulhat önkormányzati választáson: „Ilyen előélettel nem szerencsés, ha százezrek sorsáról dönthetnek ellenőrizetlen emberek, éppen ezért ez a választási törvény módosításáért is kiált."

Megszólalt az ügyben Juhász Lászó, a VÁLASZ polgármesterjelöltje is, aki szerint a jelöltet állító szervezet felelőssége, hogy milyen embereket indít a választáson.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár