Menü
LMP - Szétesőben az ellenzéki összefogás
2019.06.27.
Szétesőben van az ellenzéki összefogás – ezt mondta az LMP megyei elnöke szerdán. Takács Lajos azt sérelmezi, hogy kimaradtak jelöltjeik a körzetleosztásból. Márton Roland az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje azt mondja, nem tud arról, hogy probléma merült volna fel, az LMP része az összefogásnak.

Takács Lajos szerint az európai parlamenti választás után az együttműködésben résztvevő pártok kívül helyezték az LMP-t a körzetleosztásból, miközben továbbra is a széleskörű összefogást hangsúlyozzák. A megyei elnök azt mondja, úgy kellene támogatnia pártjának a polgármesterjelöltet, hogy közben nem kapnak a városban választókörzetet. A párt jövő heti közgyűlésén dönt az önkormányzati választáson való indulásról. Takács Lajos szerint pártja 3-4 százalékos támogatottsága is befolyásolni tudja a választást: "Jelezték, hogy a 7-es körzetben egy másik jelölttel számolnak, aki nem LMP-s, annak ellenére, hogy mi két embert is delegáltunk, hogy ők válasszák ki, hogy melyik az a jelölt, akit ők elfogadhatónak tartanak és tudna indulni, képviselve az LMP-t ebben az együttműködésben. Úgy gondoljuk, hogy nem mi vagyunk a gátjai ennek, hanem azok a pártok, akik szeretnék a pozíciójukat magasabb szintre emelni és minél több helyet megszerezni, ahelyett, hogy arra törekednének, hogy a legszélesebb körű összefogásban esetleg változást lehessen elérni ebben a városban is.” – fogalmazott Takács Lajos.

Megkerestük Márton Rolandot is, aki azt mondta, nem pártalapon történt a polgármesterjelölt és a tizennégy egyéni képviselő kiválasztása sem: "A körzetek nagy részében pártoktól teljesen független civil embereket indítunk, akiknek a bemutatása éppen folyamatban van. Én bízom benne hogy az LMP is napirendre tud térni. Úgy gondolom, hogy ezen a bökkenőn át fogunk jutni." – fogalmazott a polgármesterjelölt, aki lát esélyt arra, hogy le tudják győzni minden választókörzetben a kormánypártot. Hozzátette: mind a sóstói stadion szennyezett vize, mind a Horvátországból idehozott szennyvíziszap kérdése olyan ügyek, amik nem derülhetnének ki, ha nem lenne teljes ellenzéki együttműködés, mert így van elég erőforrásuk felderíteni ezeket.

Az ellenzéki politikus azt mondja, hogy tud az LMP jövő heti közgyűléséről. Tárgyalt az LMP pártigazgatójával, ő nem érzékeltette vele, hogy gond lenne.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár