Menü
Nem lesz megyei listája a Jobbiknak
2019.09.19.
Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a Területi Választási Bizottság, később a Nemzeti Választási Iroda honlapján jelent meg, hogy jogerősen is elutasították a párt nyilvántartásba vételét. A kudarc okáról megkérdeztük Galambos Istvánt, a Jobbik regionális igazgatóját.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján szeptember 14-ei bejegyzéssel olvasható, hogy a Jobbik megyei listájának nyilvántartásba vételét elutasították, ugyanis nem sikerült összegyűjteniük a szükséges 1147 aláírást. Negyvenhét ajánlás hiányzott.

„Nem szeretném szépíteni ezt a dolgot. Komoly szervezési és logisztikai hibák történtek az aláírásgyűjtés időszakában. Mindenki koncentrált a saját településére, így nem is indult meg időben. Némi figyelmetlenség is társult ehhez, mert egyébként lényegesen többet adtunk le, mint ami a szükséges mennyiség volt, de egész egyszerűen olyan mennyiségű volt a nem elfogadható ajánlás, hogy csak 1100 érvényes ajánlást talált a Területi Választási Bizottság.” – fogalmazott Galambos István.

A regionális igazgató szerint – bár a megyei közgyűlésben nem lesz képviselője a Jobbiknak – továbbra is tenni szeretnének a lakosságért: „Meg fogjuk találni azokat a lehetőségeket, hogy a Fejér megyében élőket képviselni tudjuk, ha nem is megyei szinten, de parlamenti szinten ezeket a problémákat fel fogjuk vetni a jövőben is. A fideszes ellenfeleink már temetik a Jobbikot Fejér megyében. Ez természetesen nincs így, folyamatosan építkezünk és folyamatosan helyt fogunk állni a következő évek küzdelmeiben is.” Galambos István hozzátette: a Jobbik megyei, regionális és országos vezetése próbálja levonni a következtetéseket a jövőre nézve.

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár